[ 21.04.2004 ]

مراسم پرده برداری از لوحه یادبود قربانيان ترور رژیم جمهوری اسلامی ایران در برلن برگزار شد

«در این محل، محل قدیمی رستوران میکونوس در تاريخ ۱٧ سپتامبر ۱٩٩۲، رهبران حزب دمکرات کردستان ایران
دکتر صادق شرفکندی،
فتاح عبدلی،
همایون اردلان
به همراه نوری دهکردی، سیاستمدار ساکن برلن
توسط حاکمان سابق ایران به قتل رسیدند.
آنان در راه مبارزه برای آزادی و حقوق بشر کشته شدند.»

چهارشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٨٣ – ٢١ آوريل ٢٠٠۴
در تاريخ ۱٧ سپتامبر ۱٩٩۲ جنايتكاران سازمان اطلاعات و امنيت رژيم ضدبشری جمهوری اسلامی در رستوران ميكونوس برلن، حدود ساعت يازده شب با مسلسل به جلسه رهبران حزب دموكرات كردستان ايران و تنی چند از ايرانيان مقيم برلن حمله نمودند و بعد از به گلوله بستن حاضرين با شليك تير خلاص بر سر رهبران اين حزب محل حادثه را ترك نمودند.
در اين حادثه دکترصادق شرفكندی رهبر حزب دموكرات، همايون اردلان، فتاح عبدلی از فعالين و مسئولين حزب دموكرات و نوری دهكردی مترجم اين هئيت در جلسه بين المللی سوسياليست ها در برلن جان خود را از دست دادند.
رژيم جمهوری اسلامی برای اجرای اين ترور مستقيماً از سفارت خانه های خود و عناصر حزب الله لبنانی استفاده نموده بود.
پليس برلن موفق شد دارابی را كه عضو سپاه پاسداران و سازمان امنيت ايران بود بهمراه رايل و يوسف امين لبنانی الاصل كه هردو عضو حزب الله لبنان بودند و طراحی اين ترور را بعهده داشتند دستگير نمايد.
رژيم تمام تلاش خود را بكار برد تا با تماس های بيشمار با دولت آلمان و زير فشار قرار دادن دادستان دادگاه آقای برونو يوست و قاضی آن فريچوف كوبش (كه متأسفانه چندی پيش درگذشت) جلوی وقوع دادگاه را بگيرد.
عليرغم فشار های رژيم ايران و وزارت امور خارجه و سازمان امنيت آلمان، برای اولین بار رژیم به خاطر تروریسم دولتی محکوم شد و نتوانست همانند سابق به خاطر مصالح اقتصادی – سياسی از مجازات قانونی رهايی يابد.
جریان دادگاه ميكونوس چندين سال به درازا كشيد و حدود ۹ ميليون مارك هزينه برداشت و بعد از دادگاه معروف نورنبرگ پراهميت ترين دادگاهی بود كه در آلمان تشكيل شد. برای اولين بار نه تنها مجريان اين ترور محاكمه و محکوم شدند، بلكه آمرين آن كه همانا سران جمهوری اسلامی يعنی رفسنجانی، فلاحيان و ولايتی و خامنه ای رهبر مذهبی بعنوان طراحان اصلی اين جنايت نيز محکوم شدند.
بعد از ترور ميكونوس همواره نيروهای آزادِِی خواه و خانواده های اين قربانيان در تلاش بودند تا جلوی رستوران ميكونوس (که نام آن امروز به سایگون تغییر یافته است) لوحه يادبودی را بنا نمايند كه اين ایده توانست پس ازگذشت ٧ سال از حکم دادگاه میکونوس با همت شهردار منطقه شارلوتن بورگ برلن، خانم مونيکا تيمين عملی شود.
رژيم جمهوری اسلامی همانطوريكه سعی داشت جلوی برگزاری دادگاه برلن و نتايج آن را بگيرد، با زير فشار قراردادن و تهديد به اينكه بنای اين لوحه بی پاسخ نخواهد ماند و ایران نیز با اقدام متقابل جلوی سفارت آلمان در تهران لوحه قربانیان بمب های شیمیائی جنگ ایران – عراق را با نام شركت های آلمانی شریک در تهيه بمب های شيمائی برای عراق برپا می كند، تلاش نمود كه مانع برپائی اين لوحه گردد.
ولی خانم مونیکا تیمن به اين تلاش رژيم اسلامی ایران نه تنها اهميت نداد بلكه با قاطعيت بنای لوحه یادبود راكه مورد پشتيبانی تمامی سازمانهای سياسی و دموكراتيك و تمامی انسانهای آزادی خواه بود، به مرحله عمل درآورد.
خانم تیمن در سخنرانی افتتاحیه امروز (سه شنبه) خود با تاکید براهمیت آزادی و یادبود کسانی که به خاطر دفاع از آزادی توسط رژیم جمهوری اسلامی ایران در رستوران میکونوس به قتل رسیدند، بر ضرورت بنای این لوحه تاکید نمود تا نتوان این جنایت را فراموش کرد. او گفت که سفیر ایران طی ملاقاتی از او خواسته است که برای جلوگیری از تیره شدن روابط ایران و آلمان ازبنای لوحه یادبود صرفنظر شود. او از همه ايرانیانی که حضورا و کتبا و با کمک های مالی از این اقدام حمایت نمودند، تشکر کرد.
عبدالله حسن زاده، دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران سخنران دیگر این مراسم بود. او از لوحه یادبود به عنوان سمبل مخالفت با تروریسم و تروریسم دولتی نام برد و سیاست حمایت و همکاری برخی از دولت های اروپائی با جمهوری اسلامی ایران را "تحت عنوان مبارزه با تروریسم در منطقه" مورد انتقاد قرار داد.
هانس یوآخیم اريگ، وكيل خانواده های قربانيان در سخنرانی خود تاکید کرد که آمرین این ترور بر خلاف آنچه که در متن لوحه آمده است "حاکمان سابق" نبوده بلکه اینان "حاکمان امروز" ایرانند. او هر گونه تخفيف مجازات و يا استرداد تروريست های جنایت در برلن را تحت هر نام و پوششی قوياً محكوم نمود.
سارا دهکردی، کژال عبدلی و شهره بدیعی دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
در این مراسم حدود ۶۰۰ نفر شرکت داشتند.
در اين سخنرانی ها بار ديگر رژيم جمهوری اسلامی ایران به خاطر این جنایت محكوم شد.

متن لوحه یادبود:
دراین محل ، محل قدیمی رستوران میکونوس در تاريخ ۱٧ سپتامبر ۱٩٩۲، رهبران حزب دمکرات کردستان ایران
دکتر صادق شرفکندی،
فتاح عبدلی،
همایون اردلان
به همراه نوری دهکردی، سیاستمدار ساکن برلن
توسط حاکمان سابق ایران به قتل رسیدند.
آنان درراه مبارزه برای آزادی و حقوق بشر کشته شدند.

كميته دفاع از زندانيان سياسی ايران – برلن
۲۰ماه آوريل ۲۰۰٤

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

گزارش سایت پیك‌نت:

 

بی اعتناء به فشارهای سياسی و تهديد های شهردار تهران

لوح ياد بود قربانيان ترور

ميكونوس در برلن نصب شد

 

 

روزگذشته، عليرغم فشاری سياسی جمهوری اسلامی به دولت آلمان، از لوح يادبود قربانيان ترور رستوران ميكونوس در شهر برلن آلمان پرده برداری شد. در جريان اين ترور دكتر "شرفكندی” دبيركل جديد و جانشين دبيركل قبلا ترور شده حزب دمكرات كردستان ايران "عبدالرحمان قاسملو" همراه چند تن ديگر از فعالان سياسی و كرد ايرانی كشته شدند. (شرح اين ترور را از قول يكی از حاضران آن شب ترور"پرويز دستمالچی” دراين همين شماره پيك می خوانيد)

لوح ياد بود، دوازده سال پس از اين واقعه و هفت سال پس از صدور رای دادگاهی كه حكم جلب بين المللی علی فلاحيان را صادر كرد، پرده برداری شد.

شهردار ناحيه شارلوتون بورگ برلين كه رستوران ميكونوس در آن واقع است، در مراسم پرده برداری از لوح گفت كه فشارهای سياسی زيادی برای جلوگيری از ايجاد بنای يادبود وجود داشت، اما وی زير بار اين فشارها نرفت. از جمله اين فشارها، تهديدهای شهردار حزب الهی تهران بود كه خود متهم به ترور دكتر سامی وزير بهداری دولت بازرگان و پزشك مخصوص آيت الله منتظری در ابتدای رياست جمهوری هاشمی رفسنجانی است.

در مراسم پرده برداری از لوح ياد بود قربانيان ميكونوس صدها تن از ايرانيان، از جمله خانواده های قربانيان، گروه های سياسی ايرانی، فعال سياسی كرد از ايران، سوريه، تركيه، عراق، نمايندگان انجمن های حقوقی، وكلای دادگستری، چندين قاضی و سناتور استان برلن شركت داشتند.

نصب اين لوح  مقداری با تاخير صورت گرفت كه دليل آن به گفته مقامات آلمانی ناشی از تهديدهای سفارت ايران در آلمان و شهردار تهران برای انجام عملی متقابل داير بر افتتاح لوحی به ياد قربانيان حملات شيميايی جنگ ايران و عراق بود. شهردار تهران شركت های آلمانی را تامين كننده مواد شيميايی عراق اعلام كرده است. نفس همين واكنش و حساسيت شهردار تهران و ديگر مقامات جمهوری اسلامی نشان دهنده آگاهی آنها از نقشی است كه در اين ترور ايفاء كردند. اين در شرايطی است كه هم درخاطرات هاشمی رفسنجانی و هم در اظهارات برخی فرماندهان سپاه پاسداران مطرح شده كه ايران هم مجهز به سلاح های شيميائی بود اما از آنها عليه عراق استفاده نكرد. بنابراين سلاح شيميائی به هر دو كشور ارسال شده، فقط عراق از آن استفاده كرده و ايران نكرده است. بنابراين دو كشور دريافت كننده اين سلاح ها بعنوان سفارش دهنده و دريافت كننده و آلمان متهم به فروش و ارسال آنهاست. دراين ميان سهم و اتهام دولت عراق و صدام حسين سهم و اتهام جداگانه ايست!

متن نهايی لوح ياد بود قربانيان ترور ميكونوس زير همين فشار ها و با دخالت دفتر صدر اعظم آلمان و سناتور داخلی برلن مقداری تغيير كرد و كلمه "سابق" به آن اضافه شد. اين اشاره به فلاحيان  و علی اكبر ولايتی وزير خارجه وقت بود كه اكنون ديگر وزير اطلاعات وامنيت و وزير امور خارجه نيستند، اما در پرونده ميكونوس نام رهبر جمهوری اسلامی و رياست جمهوری وقت(هاشمی رفسنجاني) نيز برده شده بود.

در متن اوليه تصريح شده بود كه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مسبب اين جنايت است، اما در متن نهايی كشتار ميكونوس، فرمان و دستور زمامداران وقت ايران قيد شده است.

گفته می شود وزارت خارجه آلمان نيز با نصب اين لوح موافق نبود اما موفق نشد از نصب آن جلوگيری كند. در مراسم ديروز "گلوديا رود" نماينده امور حقوق بشر وزارت خارجه آلمان، با ارسال پيامی به مناسبت پرده برداری از لوح يادبود، اين جنايت را يكبار ديگر محكوم كرد.

نكته قابل توجه ديگر موضع گيری فراكسيون حزب دمكرات مسيحی آلمان در ناحيه ديگری از شهر برلن بنام " كلن جديد" است، زيرا ترور ميكونوس در زمانی بوقوع پيوست كه دولت ائتلافی سوسيال مسيحی ها و دمركات مسيحی ها بر سر كار بود و وزير خارجه وقت آلمان از حزب دمكرات مسيحی بود.

نماينده فراكسيون حزب دمكرات مسيحی در پيام خود تاكيد كرد:

" حزب ما بخشی از دولت آن زمان بود. ما هم آن زمان و هم اكنون معتقديم كه آن ترور يك جنايت تروريستی بود و بايد به همين نام از آن ياد شود. ما در آن زمان در برابر فشارهای سياسی تسليم نشديم و پيگيری اين جنايت را پيش برديم و متهمين دستگير شده تسليم دادگاه شدند. قربانيان نبايد فراموش شوند و مشوقين و دستور دهندگان ترور بايد بدانند آلمان را نمی توانند به محل تاخت و تاز ترور بين المللی تبديل كنند. هر نوع ملاحظات ديپلماتيك در اين زمينه به معنای تشويق تروريسم است. درعين حال حزب دمكرات مسيحی همچنان از سايت گفتمان انتقادی كه "كلاوس كينكل" وزير خارجه سابق آلمان بنيانگذار آن بود پيروی می كند.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

گزارش سایت ایران‌امروز:

پرده‌بردادی از لوح يادبود قربانيان ميكونوس

image

·  بعداز ظهر روز سه‌شنبه ٢٠ آوريل ، با حضور صدها تن از ايرانيان و شماری از مقام‌های محلی برلين و شخصيت‌های آلمانی، از لوح يادبود قربانيان ترور ميكونوس پرده‌برداری شد.

·  شهردار منطقه شارلوتن‌بورگ در سخنانش گفت در اين منطقه ٣٠٠ لوح يادبود وجود دارد ، اما اين يكی‌ بسيار جنجال‌برانگيز بود. وی علت آن را ماهيت حادثه ميكونوس و تروريسم دولتی كه پشت آن قرار داشت اعلام كرد.

·  «كلوديا روت» مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان كه بخاطر شركت در اجلاس سالانه كميسيون حقوق بشر در ژنو بسر می‌برد ، در پيامی به مراسم از قربانيان ترور ميكونوس به عنوان مبارزان راه آزادی تجليل كرد.

Wed 21/04/04 | 8:39

ايران امروز: بعداز ظهر روز سه‌شنبه ٢٠ آوريل در محله شارلوتن‌بوگ برلين ، با حضور صدها تن از ايرانيان و شماری از مقام‌های محلی برلين و شخصيت‌های آلمانی،، از لوح يادبود قربانيان ترور ميكونوس پرده‌برداری شد.
اين لوح در مقابل رستورانی نصب شده كه پيش از اين «ميكونوس» نام داشت و در سپتامبر سال ١٩٩٢ ماموران امنيتی جمهوری اسلامی در يك حمله غافلگيرانه به اين رستوران ، چهار نفر از فعالان اپوزيسيون ايران، دكتر صادق شرفكندی، فتاح عبدلی، همايون اردلان و نوری دهكردی را به رگبار به قتل رساندند.
با وجود فرار تعدادی از تروريست‌ها از جمله كارمندانی از سفارت جمهوری اسلامی كه در طراحی و تدارك عمليات شركت داشتند، شماری از آنها از جمله كاظم دارابی و دو لبنانی ديگر گرفتار شدند. طی دادرسی كه چهار سال به طول انجاميد ، دادگاه ايالتی برلين به اين نتيجه قطعی رسيد كه اين ترور به دستور كميته‌‌ی ويژه‌‌‌ای زير نظر مستقيم بالاترين مقام‌های حكومت ايران و توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی طراحی و اجرا شده است. دارابی و دو لبنانی همدست وی به زندان‌های طولانی مدت محكوم شدند.
لوح يادبود قرار بود می‌بايست روز چهارشنبه ۳۱ مارس (۱۲ فروردين ۸۳) نصب می‌گرديد وليكن با دخالت اداره صدراعظمی آلمان به بهانه‌ی كنفرانس افغانستان در برلين و شركت ديپلمات‌های ايرانی در آن ، زمان نصب لوح يادبود به تعويق افتاد.
همچنين با دخالت دولت آلمان متن نوشته شده بر روی لوح‌ يادبود تغيير داده شد. در متن اوليه نوشته شده بود:
«توسط سازمان امنيت ايران به قتل رسيدند». متن تغييريافته اكنون بدين صورت است: «توسط حكام وقت ايران به قتل رسيدند».
به گزارش خبرنگاران حاضر، در مراسم پرده‌بردای از لوح يادبود قريب به هزار نفر از فعالان سياسی و ايرانيان ساكن برلين و نيز شماری از شخصيت‌های آلمانی و مقام‌های محلی برلين از جمله خانم «تيمن» شهردار منطقه و نيز وزير كشور ايالتی برلين شركت داشتند.
خانم «مونيكا تيمن»، شهردار منطقه شارلوتن‌بورگ - ويلمرزدورف در سخنانی ضمن تشكر از شركت وسيع ايرانيان در اين مراسم ، گفت كه در اين منطقه ٣٠٠ لوح يادبود وجود دارد ، اما اين يكی‌ بسيار جنجال‌برانگيز بود. وی علت آن را ماهيت حادثه ميكونوس و تروريسم دولتی كه پشت آن قرار داشت اعلام كرد.
خانم تيمن اضافه كرد كه دولت ايران تلاش زياد بكار برد تا جلوی نصب اين لوح ياد بود را بگيرد اما هم مقام‌های منطقه و هم شهردار برلين در برابر مداخلات مقاومت كردند. وی گفت كه سفير ايران طی ملاقاتی از او خواسته است كه برای جلوگيری از تيره شدن روابط ايران و آلمان ازنصب لوح يادبود صرفنظر شود.
خانم تيمن افزود: اين لوح يادبود به اين خاطر در اينجا نصب می‌شود تا نام قربانيان و نام آمران و عاملان اين حادثه برای هميشه در تاريخ برلين بماند.
پس از خانم تيمن ، وكيل يكی از خانواده‌های قربانيان صحبت كرد. اين وكيل گفت مقام‌هايی كه آن موقع فرمان قتل ميكونوس را دادند، اكنون نيز در ايران بر سر قدرت هستند. وی با اشاره به امكان مبادله كاظم دارابی در چهارچوب مبادله اسراء و زندانيان ميان حزب‌الله لبنان و اسرائيل ، هشدار داد كه دارابی نبايد شامل اين معامله‌ها شده و آزاد شود.
خانم «كلوديا روت» مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان كه بخاطر شركت در اجلاس سالانه كميسيون حقوق بشر در ژنو بسر می‌برد ، در پيامی به مراسم، از قربانيان ترور ميكونوس به عنوان مبارزان راه آزادی تجليل كرد.
در اين مراسم همچنين نماينده حزب دمكرات كردستان ايران پيام دبيركل حزب را خواند. همسر فتاح عبدلی متنی را به كردی خواند و در پايان سارا دهكردی، دختر نوری دهكردی به زبان آلمانی ضمن يادی از پدرش ، از مقام‌های محلی برلين و از كسانی كه در تهيه و تدارك اين لوح ياد زحمت كشيده‌‌اند و نيز از حضور وسيع ايرانيان و نيز شخصيت‌های آلمانی تشكر كرد.

متن لوح يادبود:


دراين مكان ، در رستوران سابق ميكونوس، در تاريخ ۱٧ سپتامبر ۱٩٩۲، رهبران حزب دمكرات كردستان ايران
دكتر صادق شرفكندی،
فتاح عبدلی،
همايون اردلان
به همراه نوری دهكردی، سياستمدار ساكن برلين
توسط حكام وقت ايران به قتل رسيدند.
آنان درراه مبارزه برای آزادی و حقوق بشر كشته شدند.



پيام «كلوديا روت» عضو پارلمان آلمان و مسئول امور حقوق بشر در دولت آلمان


خانم‌ها ، آقايان ، دوستان عزيز
جای خالی‌ای كه قتل دوستانمان دكتر صادق شرفكندی ، فتاح عبدلی ، همايون اردلان و نوری دهكردی در صفوف ما ايجاد كرد با گذشت ١٢ سال از آن بعدازظهر سياه و خونين ، همچنان قلب مارا به درد می‌آورد. متاسفم كه بخاطر وظيفه‌ام به عنوان مسئول امور حقوق بشر دولت آلمان جهت شركت در اجلاس ساليانه كميسيون حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، نمی‌توانم در مراسم پرده‌برداری از لوح يادبود قربانيان اين حادثه شركت نمايم. به اين خاطر بسيار متاسفم كه اين مردان ، مبارزان برجسته و شجاع آزادی ، دموكراسی و حكومت قانون در ايران و در تمام جهان و از دوستان نزديك من نيز بودند.
وظيفه سياسی و اخلاقی ماست كه ياد قربانيان اين ترور را گرامی بداريم و همبستگی خودرا با بازماندگان آنان اعلام بداريم. اين لوح يادبود به ما يادآوری خواهد كرد و هشدار خواهد داد كه ما و افكار عمومی جهان مجاز نيستيم اين انسان‌های برجسته و نيز پيامدهای‌ جنايت‌بار يك سياست غيرانسانی را فراموش كنيم.
بويژه می‌خواهم از شورای محلی شارلوتن‌بورگ و شهردار آن قدردانی كنم كه اين كار را با علاقمندی و مسئوليت‌پذيری امكانپذير ساختند.

با دوردهای صميمانه
كلوديا روت

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

اعتراض تهران به نصب لوح ياد بود قربانيان ميکونوس

سخنگوی وزارت خارجه: نصب لوح در برلين را سازنده نمي‌دانيم. عواملی كه مخالف توسعه‌ی روابط ما هستند، به اين موضوع پرداخته‌اند

چهارشنبه ٢ ارديبهشت ١٣٨٣ – ٢١ آوريل ٢٠٠۴
مقامات حکومت ايران با با اعتراض به نصب لوح ياد بود قربانيان کشتار ميکونوس که روز گذشته در برلين صورت گرفت، آلمان را به اقدامات متقابل تهديد کرد.
به گزارش ايسنا حميدرضا آصفی، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی كشورمان در باره‌ی نصب اين لوح كه در آن عبارات بي‌اساسی درباره نقش ادعايی ايران در آن درج شده، هشدار داده بود: نصب لوح در برلين را سازنده نمي‌دانيم. عواملی كه مخالف توسعه‌ی روابط ما هستند، به اين موضوع پرداخته‌اند و اقدام شهرداری برلين غيرسازنده و نامناسب است.
محمود احمدی‌نژاد، شهردار تهران نيز تصميم شهردار برلين مبنی بر نصب اين لوح با ارسال نامه‌ای به همتای آلماني‌اش در پايتخت اين كشور يادآور شده بود كه شهرداری برلين از دست يازيدن به اقدامات توهين‌آميز عليه جمهوری اسلامی ايران بپرهيزد.
احمدي‌نژاد خطاب به همتای آلمانی خود تصريح كرده بود كه شهرداری تهران از جانب مجروحان شيميايی و خانواده‌های آنان برای معرفی دولت‌هايی كه رژيم صدام را به سلاح‌های شيميايی مسلح كردند و به ويژه دولت آلمان به عنوان حامی و تدارك كننده رژيم سابقه عراق، تحت فشار قرار دارد.
به دنبال نصب لوح يادبود فوق، شهرداری تهران اعلام کرد «لوح ياد بود جانبازان شيميايی» جنگ ايران و عراق را در برابر سفارت آلمان در تهران نصب خواهد کرد

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

در همین رابطه:

[ 20.04.2004 ]

جزئيات كشتار رستوران ميكونوس از زبان يكی از بازماندگان فاجعه

دنباله‌مطلب

و باز در همین رابطه:

[ 18.04.2004 ]

دعوت از ایرانیان برای حضور در مراسم  پرده برداری از لوح يادبود قربانيان ترور ميکونوس

اطلاعيه کانون پناهندگان سياسی ايرانی در برلين

اطلاعيه اتحاد جمهوری خواهان ايران- واحد برلين

دنباله‌مطلب

و باز در همین رابطه:

[ 2.04.2004 ]

واقعه‌ميكونوس ‌به‌ گذشته تعلق

 ندارد

دنباله‌مطلب

 

 

[Mediya 2000 - 2004 © Copyright]